فهرست مطالب

مجله مطالعات علوم پزشکی
سال سی و دوم شماره 9 (آذر 1400)

  • تاریخ انتشار: 1401/01/07
  • تعداد عناوین: 8
|
  • میرحجت موسوی نژاد* صفحات 648-659
    پیش زمینه و هدف

    با توجه به اثرگذاری دیابت بر فرآیندهای عروق زایی و از آنجایی که اثرات سودمند تمرین هوازی بر سیستم قلبی - عروقی به اثبات رسیده است، لذا پژوهش حاضر باهدف تعیین تاثیر تمرین هوازی بر آنژیوژنز عضلانی و عوامل پایین دستی مسیر PI3KR2 بافت قلبی موش های صحرایی دیابتی انجام شد.

    مواد و روش کار

    تعداد 20 سر رت نژاد ویستار با میانگین وزنی 85/10± 9/191 گرم، تصادفی به دو گروه کنترل دیابتی (10n=)، و تمرینی دیابتی (10n=) تقسیم و گروه ها بر اساس وزن همسان سازی شدند. دیابت از طریق ترکیب مصرف غذای پرچرب و تزریق استرپتوزوتوسین ایجاد شد. برنامه تمرینی شامل 8 هفته تمرین هوازی با شدت متوسط بر روی نوارگردان بود. 48 ساعت پس از آخرین جلسه تمرین، و پس از ناشتایی شبانه نمونه گیری بافت قلبی به عمل آمد. جهت اندازه گیری دانسیته مویرگی عضله قلبی از روش ایمونوهیستوشیمی (فعالیت آلکالین فسفاتاز) استفاده شد و بیان پروتیین های AKT و eNOS به روش الایزا اندازه گیری شد. برای مقایسه ی اختلاف میانگین ها از آزمون تی مستقل استفاده گردید و سطح معنی داری آزمون ها 05/0 P < در نظر گرفته شد.

    یافته ها

    نتایج آزمون تی مستقل نشان داد، اجرای 8 هفته تمرین هوازی موجب افزایش معنی دار تراکم مویرگی (018/0 =p) و پروتیین های AKT و eNOS (001/0 =p) بافت قلبی در گروه تمرین نسبت به گروه کنترل شد.

    بحث و نتیجه گیری

    با توجه به نتایج مطالعه حاضر که نشان دهنده توسعه آنژیوژنز و مسیرهای سیگنالینگ آن توسط تمرین هوازی در شرایط دیابتی هست، می توان بیان کرد تمرین هوازی می تواند به عنوان یک درمان غیر دارویی برای بهبود خون رسانی قلب افراد دیابتی مورداستفاده قرار گیرد.

    کلیدواژگان: تمرین هوازی، آنژیوژنز، پایین دست PI3KR2.، دیابت نوع 2
  • ابوالفضل پاینده، ندا نخجوان پور*، هاجر عزیزی، ثریا خضرزاده، منیره محجوب، طاهره رخشان دادی صفحات 660-666
    پیش
    زمینه و هدف
    به تعیین مقدار خطای انکساری چشم، به عنوان یکی از اجزای اساسی مراقبت های بینایی، رفرکشن اطلاق می شود. با توجه به نبود امکانات لازم برای معاینه در برخی مناطق محروم و شیوع بالای نزدیک بینی، این پژوهش باهدف برآورد و مقایسه میزان توافق سه روش سابجکتیو و آبجکتیو رفرکشن (اتورفرکشن و رتینوسکوپی) انجام شد.
    مواد و روش ها: این مطالعه مقطعی توصیفی تحلیلی بر روی 80 فرد (160 چشم) نزدیک بین مراجعه کننده به کلینیک رزمجو مقدم زاهدان از اردیبهشت تا تیر سال 1397 با روش نمونه گیری در دسترس انجام شد. تیزبینی افراد واجد معیارهای ورود به مطالعه، ابتدا با چارت اسنلن با و بدون کارکشن انداز ه گیری گردید و سپس عیب انکسار به روش سابجکتیو رفرکشن با استفاده از تریال فریم و آبجکتیو رفرکشن به کمک دستگاه اتورفرکشن و رتینوسکوپ تعیین شد. میزان توافق پارامترهای قدرت های اسفر و آستیگمات و محور آستیگمات میان سه روش با استفاده از شاخص ضریب همبستگی دورن-رده ای محاسبه گردید. مقدار P کمتر از 5 درصد به عنوان سطح معناداری در نظر گرفته شد.
    یافته ها: میانگین سنی افراد 1/4±0/23 سال بود. بیشتر افراد نمونه را خانم ها (70 درصد) تشکیل می دادند. هم چنین اکثر آن ها دانشجو (5/87 درصد) بودند. شرکت کنندگان به طور متوسط، روزانه 8/2±0/6 ساعت کار نزدیک چشمی داشتند. نتایج نشان داد که میزان توافق بین سه روش در سنجش قدرت اسفریکال عیوب انکساری، قدرت و محور سیلندر به ترتیب برابر با 99 درصد، 89 درصد و 69 درصد برآورد گردید که ازلحاظ آماری معنادار بود (001/0>P). هم چنین میانگین قدرت اسفر با روش اتورفرکشن نسبت به سابجکتیو رفرکشن و رتینوسکوپ منفی تر برآورد شد.
    نتیجه گیری: با توجه به نتایج این پژوهش، شیوع بالای نزدیک بینی و وجود محرومیت ها در مناطق مختلف استان سیستان و بلوچستان، برای ارزیابی میزان عیوب انکساری با توجه به امکانات موجود، می توان روش سابجکتیو رفرکشن را به عنوان روشی جایگزین برای روش های آبجکتیو رفرکشن استفاده نمود.
    کلیدواژگان: نزدیک بینی، آبجکتیو رفرکشن، سابجکتیو رفرکشن
  • شبنم وظیفه خواه*، فاطمه بهادری، جواد رسولی، نیلوفر اریان فر صفحات 667-673
    پیش زمینه و هدف

    تشخیص زودهنگام دیابت بارداری و درمان متعاقب آن در پیشگیری از پیامدهای بارداری نقش بسیار مهمی دارد. با توجه به نتایج مطالعات قبلی مبنی بر افزایش سطح گلوکز مایع آمنیوتیک متعاقب دیابت بارداری مطالعه حاضر باهدف تعیین ارتباط بین سطح گلوکز مایع آمنیوتیک با BMI مادر، وزن هنگام تولد جنین و قند خون مادر در مادران تحت آمنیوسنتز ژنتیک سه ماهه دوم طراحی و اجرا شده است.

    مواد و روش کار

    این مطالعه به روش کوهورت آینده نگر می باشد که در مرکز زنان و زایمان کوثر بر روی 115 نفر از زنان باردار که تحت آمینوسنتز سه ماهه دوم بارداری بودند، انجام شده است. داده ها با استفاده از چک لیستی که مشخصات دموگرافیک اولیه افراد شامل سن مادر، گراویدیته، پاریته، سن بارداری، وزن و قد مادر، BMI، سابقه تولد ماکروزوم، سابقه زایمان زودرس و سقط را ارزیابی می کند، گرداوری شده است. روایی و پایایی چک لیست قبلا توسط اساتید گروه زنان و ضریب آلفای کرونباخ تایید شده بود.

    یافته ها

    نتایج مطالعه حاضر نشان می دهد که گلوکز مایع آمنیوتیک با سن، قند خون ناشتا و حجم مایع آمنیوتیک و وزن هنگام تولد جنین همبستگی مثبت و معنی داری دارد. همچنین مادران باردار مبتلا به دیابت بارداری میانگین قند خون ناشتا، وزن هنگام تولد جنین، حجم مایع امنیوتیک و گلوکز مایع آمنیوتیک بالاتر بوده و اختلاف معنی داری با غیر مبتلایان داشته است.

    نتیجه گیری

    با همه محدودیت های مطالعه حاضر، نتایج مطالعه حاضر نشان داد که گلوکز مایع آمنیوتیک می تواند به عنوان یک فاکتور جهت پیگیری و در نظر گرفتن مادران باردار برای ابتلای به دیابت بارداری و نیز وزن موقع تولد جنین باشد.

    کلیدواژگان: دیابت بارداری، گلوکز مایع امنیوتیک، وزن هنگام تولد، قند خون مادر
  • مریم پاشایی اصل، رقیه پاشائی اصل، ملیحه پاک نژاد* صفحات 674-683

    در حال حاضر درمان مبتنی بر جراحی و شیمی درمانی اصلی ترین استراتژی در درمان بالینی سرطان است. باوجوداینکه دارو های شیمی درمانی، سلول های سرطانی را از بین می برد ولی ممکن است اثرات زیان آور داشته و به بافت های طبیعی آسیب برساند، در این صورت بیمار با مجموعه ای از عوارض که به کیفیت زندگی فرد تاثیرگذار است، روبرو می شود. از طرفی مقاومت دارویی ناشی از شیمی درمانی در طولانی مدت، اثرات درمانی را به شدت محدود می کند. بنابراین کشف راهکارهای نوین دارویی در بهبود این امر میسر است. در سال های اخیر، مطالعات زیادی پتانسیل مهاری احتمالی سلول های بنیادی مزانشیمی در پیشرفت سرطان را نشان داده است. سلول های بنیادی مزانشیمی مشتق شده از مایع آمنیوتیک (hAFMSCs) نوع منحصربه فردی از سلول های بنیادی هستند که مناسب برای درمان برخی از بیماری ها در انسان هستند. اخیرا خواص ضد سرطانی این نوع سلول ها نیز موردبررسی قرار گرفته است. مایع رویی سلول های بنیادی مزانشیمی نسبت به خود سلول های مزانشیمی مزایایی دارد، ازجمله اینکه به راحتی تولید، بسته بندی و فریز می شود و حمل ونقل آسانی دارد، که می تواند منجر به تولید دارو شود. درنتیجه مایع رویی سلول های بنیادی مزانشیمی مایع آمنیوتیک کاندید مناسبی برای درمان سرطان می تواند به شمار آید.

    کلیدواژگان: مایع آمنیوتیک، سلول های بنیادی مزانشیمی، سرطان، مایع رویی
  • رحیم محمود لو، فاطمه رویدل، محبوبه مرادی، کژال مبارکی، جمال احمدزاده، آوات یوسفی آذر*، عباس خلیل پور، بهاره ریواز صفحات 684-690

    درگیری ریه یک تظاهرات شایع بیماری هیداتید در کودکان است. علاوه بر این، کیست هیداتید خیلی بزرگ در کودکان به دلیل کشش پارانشیمی ریه های آنها شایع است. در این مطالعه موردی از کیست هیداتید خیلی بزرگ که به دنبال تروما در اثر تصادف رانندگی و غرق شدن ریه با مایع هیداتید در پسری 5 ساله پاره شده بود، ارایه کردیم.

    معرفی مورد

    بیمار پسری 5 ساله بود که در یک تصادف رانندگی مجروح شد. او علایم و نشانه های کامل نارسایی تنفسی آشکار را داشت. بر اساس اشعه ایکس قفسه سینه، تشخیص اولیه کیست ریوی مادرزادی بود، بنابراین یک لوله قفسه سینه برای رفع فشار قرار داده شد. با ارزیابی سی تی اسکن قفسه سینه، ما یک پارگی ارتباطی کیست هیداتید را تشخیص دادیم. با وجود درمان محافظه کارانه کامل، وضعیت بیمار تشدید شد. بنابراین تصمیم گرفتیم برای برداشتن فشار کیست روی ریه مداخله جراحی انجام دهیم. وضعیت بیمار بهبود نیافت متاسفانه بیمار ایست قلبی داشت، احیای قلبی ریوی موفقیت آمیز نبود و بیمار را از دست دادیم.

    نتیجه گیری

    ترومای قفسه سینه در بیماران ترومایی شایع است و پلورال افیوژن، آمپیم و پنوموتوراکس ممکن است به دلایل مختلفی رخ دهد. عوامل مختلفی می توانند این علایم را ایجاد کنند و در بین همه علل احتمالی، پزشک باید احتمال پارگی کیست هیداتید به دنبال ضربه به ریه را به عنوان یکی از تشخیص های افتراقی به ویژه در مناطق آندمیک با شیوع بیشتر بیماری هیداتید در نظر بگیرد. در مورد حاضر، پارگی کیست و متعاقب آن غرق شدن و خفگی همراه با مایع کیست علت اصلی مرگ و میر بود.

    کلیدواژگان: کیست هیداتیک ریه، کیست پارگی تروماتیک، خفگی، پنومونیت شیمیایی
  • آیسا رضابخش، رضا رهبرقاضی* صفحات 691-706
    پیش زمینه و هدف

    بیماری های قلبی- عروقی به عنوان یکی از مهم ترین عوامل مرگ ومیر در جهان است که یک سوم کل مرگ ومیرهای روزانه را به خود اختصاص داده است. امروزه درمان از طریق سلول های بنیادی به عنوان یکی از روش های نوپا و مطمین در درمان بیمارهای ایسکمیک قلبی و عروق خون محیطی مطرح شده است. رهیافت های مبتنی بر درمان های با سلول های بنیادی به منظور افزایش و یا بهبود میزان خون رسانی (رگ زایی) به نواحی آسیب دیده بافت قلب مدنظر متخصصین بالین و علوم پایه است. نشان داده شده است که سلول های بنیادی چند توانه و سلول های بنیادی و پیش سازهای مشتق از بافت های مختلف ازجمله مغز استخوان می توانند با افزایش توان رگ زایی باعث برگشت فعالیت فیزیولوژیک اندام های ایسکمیک گردند.        

    مواد و روش کار

    تحقیق حاضر یک مطالعه مروری توصیفی بوده و مقالات متعدد نمایه شده در پایگاه های علمی PubMed، ISI و Scopus در خصوص نقش موثر سلول های بنیادی از منابع گوناگون در تحریک روند رگ زایی در بافت آسیب دیده قلبی با تکیه بر مکانیسم های ترمیمی انجام شده است. علاوه بر این سعی شده است که توان سلول های بنیادی در افزایش و یا بهبود وضعیت رگ زایی در شرایط ایسکمیک ازنظر مکانیسم پایه ای مولکولی به نحو موثری توضیح داده شود.            

    یافته ها

    نشان داده شده است که سلول های بنیادی از طریق روش های ترشحی (پاراکرینی) و تمایز به رده سلولی آندوتلیال در افزایش میزان خون رسانی به ناحیه ایسکمیک قلبی موثر بوده و موجب تسریع روندترمیم نواحی آسیب دیده می گردد.

    بحث و نتیجه گیری

    استفاده از روش های مبتنی بر درمان سلولی جهت افزایش میزان خون رسانی به نواحی آسیب دیده قلبی به عنوان یک استراتژی کارآمد جهت بهبود عملکرد بافت قلبی می باشد.

    کلیدواژگان: بیماری های ایسکمیک قلب، رگ زایی، سلول های بنیادی، تمایز، ترشحات و تمایز سلولی
  • نیکو احمدی، عباس جعفری*، مرتضی قاسم نژاد برنجی، سونیا صادق پور صفحات 707-714
    پیش زمینه و هدف

    الگوی تجویز دارو های ضدالتهاب غیراستروییدی (NSAID) در سطح کشور به طور محدود مطالعه شده است. هدف از این مطالعه، ارزیابی الگوی تجویز دارو های NSAID در نسخ بیماران مراجعه کننده به داروخانه های آموزشی امام خمینی و طالقانی شهرستان ارومیه در 6 ماه اول سال 1398، جهت ارایه راهکار هایی برای کاهش تجویز بی رویه آن ها، با توجه به تجویز بیش ازحد این دسته دارویی و نیز عوارض جانبی بالای این گروه دارویی می باشد.

    مواد و روش کار

    در این مطالعه ی گذشته نگر و مقطعی، تمامی نسخ حاوی دارو های NSAID بیماران مراجعه کننده به داروخانه های آموزشی بیمارستان های طالقانی و امام خمینی ارومیه در 6 ماه اول سال 1398 به صورت تمام شماری توسط نرم افزار تبیان بررسی شده و تداخلات هر نسخه توسط نرم افزار Lexicomp بررسی شده و داده ها جمع آوری شدند.

    یافته ها

    از بین 47652 نسخه حاوی داروهای NSAID بررسی شده در هر دو داروخانه، بیشترین و کمترین داروی تجویزشده به ترتیب آمپول کتورولاک 30mg/mL و کپسول مفنامیک اسید mg250 بود. بیشترین میزان تداخلات ماژور و متوسط در داروخانه امام خمینی در نسخ حاوی آمپول کتورولاک 30mg/mL به ترتیب به میزان 41.9 درصد و 32.1 درصد و همین طور در داروخانه بیمارستان طالقانی نیز بیشترین میزان هر دو نوع تداخل در نسخ حاوی آمپول کتورولاک به ترتیب به میزان 75.2 درصد و 76.6 درصد مشاهده گردید.

    بحث و نتیجه گیری

    دارو های NSAID به میزان زیادی تجویز می شوند و تداخلات دارویی زیادی در نسخ حاوی این دارو ها مشاهده می شود. از این مطالعه نتیجه گیری می شود که پزشکان نیاز به دقت و آموزش بیشتر در زمینه تداخلات دارو های NSAID با یکدیگر و نیز سایر دارو ها دارند.

    کلیدواژگان: NSAID، نسخ بیمارستان، بیماران سرپایی، تداخلات دارویی
  • عزت الله عباسی، احد قضاوی*، هانیه فرهمند صفحات 715-722
    پیش زمینه و هدف

    تب تشنج به معنای تشنج مرتبط با بیماری تب دار در غیاب عفونت دستگاه عصبی مرکزی و یا اختلال حاد الکترولیتی در کودکان بدون سابقه قبلی تشنج بدون تب است. مغز یکی از بافت های هدف برای اعمال ویتامین D است. این هورمون استروییدی نقش مهمی را در دستگاه عصبی دارد. هدف این مطالعه مقایسه سطح سرمی ویتامین D در بیماران مبتلا به بیماری تب دار و تب تشنج بستری در بیمارستان مطهری ارومیه می باشد.

    مواد و روش انجام کار

    مطالعه حاضر یک مطالعه مورد-شاهدی بوده و در این مطالعه 50 کودک مبتلا به تب تشنج به عنوان گروه مورد و 50 کودک مبتلا به تب بدون تشنج به عنوان گروه شاهد مورد بررسی قرار گرفتند. معیارهای ورود به مطالعه شامل سن 6 ماه تا 5 سال، ابتلا به تب تشنج ، عدم وجود عفونت دستگاه عصبی و عدم وجود اختلال الکترولیتی بود. معیارهای خروج نیز ابتلا به تشنج بدون همراهی تب، اپی لپسی و ضایعات نورولوژیک بود. معیارهای ورود به گروه شاهد بیماری تب دار می باشد.

    یافته ها

    از 100 بیمار مورد مطالعه تعداد 51 نفر پسر و 49 نفر دختر بودند. میانگین سنی در کل جمعیت مورد مطالعه 4/6 ± 5/31 ماه بود. پس از بررسی دو گروه با یکدیگر مشخص شد تفاوت معناداری بین دو گروه از نظر ویژگی های انتروپومتریک وجود نداشت. میانگین سطح ویتامین D در بین بیماران تب دار برابر با 93/28 ± 83/30 و میانگین سطح ویتامین D در بین بیماران تب تشنج برابر با 44/12 ± 18/26 میلی گرم بر دسی لیتر بود. تفاوت معناداری بین دو گروه از این نظر وجود نداشت.

    نتیجه گیری

    براساس نتایج حاصل از مطالعه ما بین دو گروه بیماران تب تشنج و بیماران تب دار بدون تشنج از نظر میانگین ویتامین دی تفاوت وجود نداشت ولی میانگین ویتامین دی در بیماران مبتلا به تب تشنج در محدوده ی کمبود این ویتامین بود.

    کلیدواژگان: تب، تب تشنج، ویتامین D
|
  • Mirhojat Mousavinezhad* Pages 648-659
    Background & Aims

    Regarding the effect of diabetes on vascularization processes, the beneficial effects of aerobic exercise on the cardiovascular system have been proven. This study aimed to determine the effect of aerobic exercise on muscle angiogenesis and downstream factors of the PI3KR2 pathway in cardiac tissue of diabetic rats.

    Materials & Methods

    Twenty diabetic male Wistar rats (mean weight, 191.9±10.85) were divided into two groups of control (n=10) and training (n=10) and the groups were matched based on weight. 48 hours after the last training session, cardiac tissue samples were taken after an overnight fast. Immunohistochemistry (alkaline phosphatase activity) was used to measure the cardiac muscle capillary density. Also, AKT and eNOS proteins were measured by ELISA method.

    Results

    Independent t-test showed that 8-week aerobic training significantly increased the capillary density (p=0.018) and also caused a significant increase in the expression of AKT and eNOS proteins as compared to control group (p=0.001).

    Conclusion

    The results of this study indicated the development of angiogenesis by aerobic exercise in diabetic conditions. According to the results of this study, it can be expressed that aerobic exercise can be used as a non-drug treatment to improve heart perfusion in diabetic patients.

    Keywords: Aerobic exercise, Angiogenesis, Downstream PI3KR2, Type 2 diabetes
  • Abolfazl Payandeh, Neda Nakhjavanpour*, Hajar Azizi, Soraya Khezrzadeh, Monireh Mahjoob, Tahereh Rakhshandadi Pages 660-666
    Background &
    Aims
    Refraction, which is an essential component of vision care, is the determination of the amount of refractive error in the eyes. According to the existence of deprivation in different regions and the high prevalence of myopia, this study aimed to estimate and compare the agreement among three refraction methods including subjective and objective (autorefraction and retinoscopy).
    Materials &
    Methods
    This descriptive-analytical cross-sectional study was performed on 80 myopic individuals (160 eyes) referred to Razmjou-Moghaddam Clinic in Zahedan City from April to July in 2018 using a convenience sampling method. Visual acuity was first measured with a Snellen chart with and without correction and then the refractive error was determined by subjective refraction method using trial frame and objective refraction by autorefraction and retinoscope. The agreement between the parameters of sphere and astigmatism and the astigmatism axis between the three methods was calculated using the intra-class correlation coefficient index. P-value less than 5% was considered as a significant level.
    Results
    The mean age was 23.0±4.1 years. Most of the participants were female (70%). Also, most of them were students (87.5%). Participants had, on average, 0.6±2.8 hours of near-eye work per day. The agreements between the three methods in measuring the spherical power of refractive errors, power, and cylinder axis were estimated to be 99%, 89%, and 69%, respectively, which were statistically significant (p<0.001). Furthermore, the mean power of the sphere was estimated to be more negative by the autorefraction method than the subjective refraction and retinoscope.
    Conclusion
    According to the high prevalence of myopia, the existence of deprivation in different regions of Sistan-and-Baluchestan province, and based on the available facilities, it seems that the subjective refraction method can be used as an alternative to objective refraction methods for evaluation of the refractive errors.
    Keywords: Myopia, Subjective Refraction, Objective Refraction
  • Shabnam Vazifekhah*, Fatemeh Bahadori, Javad Rasouli, Niloufar Arianfar Pages 667-673
    Background & Aims

    Early diagnosis of gestational diabetes and subsequent treatment plays a vital role in preventing the consequences of pregnancy. According to the results of previous studies about the increase in amniotic fluid glucose levels following gestational diabetes, this study aimed to determine the relationship between amniotic fluid glucose level and maternal BMI, fetal birth weight, and maternal blood glucose in mothers undergoing second-trimester genetic amniocentesis.

    Materials & Methods

    This study is a prospective cohort design performed on 115 pregnant women who underwent amniocentesis in the second-trimester of pregnancy at Kowsar Obstetrics and Gynecology Center. Data were collected using a checklist that assesses the initial demographic characteristics of individuals, including maternal age, severity, parity, gestational age, maternal weight and height, BMI, macrosomic birth history, history of preterm delivery, and abortion. The validity and reliability of the checklist were previously confirmed by the professors of the obstetrics and gynecology and Cronbach's alpha coefficient.

    Results

     The results of the present study showed that amniotic fluid glucose has a positive and significant correlation with age, fasting blood sugar, amniotic fluid volume, and birth weight of the fetus. Also, pregnant mothers with gestational diabetes had higher fasting blood sugar, fetal birth weight, amniotic fluid volume, and amniotic fluid glucose and had a significant difference with non-patients.

    Conclusion

     With all the limitations of the present study, the results showed that amniotic fluid glucose could be used as a factor in the follow-up and consideration of pregnant mothers for gestational diabetes and fetal birth weight.

    Keywords: Gestational diabetes, Amniotic fluid glucose, Birth weight, Maternal blood sugar
  • Maryam Pashaiasl, Roghiyeh Pashaei-Asl, Maliheh Paknejad* Pages 674-683

    Currently, chemotherapy and surgery are the main strategies in the clinical treatment of cancer. However, the side effects of chemotherapy drugs on normal tissues affect the quality of a patient’s life. In addition, the resistance of the cancer cells to anticancer drugs limits the therapeutic effects. Therefore, the discovery of new treatments to improve cancer therapy is required. In recent years, many studies have shown the potential inhibitory effects of mesenchymal stem cells in cancer progression. Human amniotic fluid mesenchymal stem cells (hAFMSCs) are the unique type of human mesenchymal stem cells that are suitable for some human diseases. Furthermore, recently there are investigations on the anticancer effects of these types of cells. Conditioned medium of mesenchymal stem cells has more advantages than stem cells, such as being easy to produce, package, freeze, and transport, which can lead to drug production. As a result, the conditioned media of amniotic fluid mesenchymal stem cells can be a beneficial candidate for cancer treatment.

    Keywords: Amniotic fluid, Mesenchymal stem cell, Cancer, Conditioned medium
  • Rahim Mahmodlou, Fatemeh Roydel, Mahboobeh Moradi, Kazhal Mobaraki, Jamal Ahmadzadeh, Awat Yousefiazar*, Abbas Khalilpour, Bahare Rivaz Pages 684-690

    Lung involvement is a common presentation of Hydatid disease in children. In addition, giant Hydatid cyst is common in children due to parenchymal elasticity of their lungs. In this study, we presented a case of giant Hydatid cyst that was ruptured following trauma through car accident and lung drowning with Hydatid fluid in a 5-year-old boy.

    Case presentation

    Our patient was a 5-year-old boy who was injured in a car accident. He had full signs and symptoms of obvious respiratory failure. Based on chest X-ray, the primary diagnosis was congenital pulmonary cyst, so a chest tube was placed for decompression. By evaluation of the chest CT-scan, we detected a communicating rupture of Hydatid cyst. Despite full conservative treatment, patient’s condition was exacerbated. Therefore, we decided to perform surgical intervention for removing the pressure of the cyst on lung. The patient’s condition did not improve. Unfortunately, the patient had cardiac arrest, cardiopulmonary resuscitation was not successful and we lost the patient.

    Conclusion

    Chest trauma is common in traumatic patients and pleural effusion, empyema, and pneumothorax may occur for a variety of reasons. Various factors can cause these symptoms, and among all the possible causes, the physician should consider the possibility of a ruptured Hydatid cyst following trauma to the lung as one of the differential diagnoses, especially in endemic areas with higher prevalence of Hydatid disease. In the present case, cyst rupture and subsequent drowning and asphyxia with cyst fluid were the main causes of mortality.

    Keywords: Lung Hydatid Cyst, Traumatic Rupture Cyst, Asphyxia, Chemical Pneumonitis
  • Aysa Rezabakhsh, Reza Rahbarghazi* Pages 691-706
    Background & Aims

    Cardiovascular disease is touted as one of the leading casualties in the world and accounts for a third of all deaths. In recent years, stem cells have been introduced as a novel and reliable therapeutic approach for the alleviation of cardiovascular disease. In cell-based therapies, induction of angiogenesis into the ischemic areas is at the center of attention of clinical and basic science specialists. It has been shown that pluripotent stem cells as well as stem cells and progenitor cells drived from tissues like bone marrow are eligible to stimulate angiogenesis to return functionality of ischemic tissues.

    Materials & Methods

    The present study is a descriptive review study and several articles indexed in PubMed, ISI and Scopus databases on the effective role of stem cells from various sources in stimulating angiogenesis in damaged heart tissue based on repair mechanisms. Has been reviewed. In addition, an attempt has been made to effectively explain the ability of stem cells to increase or improve angiogenic status in ischemic conditions in terms of basic molecular mechanisms.

    Results

    The results has been shown that stem cells could increase blood flow to the ischemic region of the heart through secretory (paracrine) methods as well as differentiation into the endothelial cell line and accelerate the healing process of damaged areas.

    Conclusion

    The use of cell therapy-based methods to increase blood flow to the affected areas of the heart is an effective strategy to improve cardiac tissue function.

    Keywords: Ischemic Heart Disease, Angiogenesis, Stem Cells, Paracrine, Juxtacrine Activity
  • Nikoo Ahmadi, Abbas Jafari*, Morteza Ghasemnejad-Berenji, Sonia Sadeghpour Pages 707-714
    Background & Aims

    The prescribing pattern of non-steroidal anti-inflammatory drugs (NSAIDs) has scarcely been studied in Iran. This study aims to evaluate the prescribing pattern of NSAIDs in the prescriptions of the patients who referred to Taleghani and Imam Khomeini educational pharmacies from March 21st to September 22nd, 2019 in order to find a way to reduce their irrational and excessive prescription as well as their serious side effects.

    Materials & Methods

    In this retrospective, cross-sectional study all the prescriptions containing NSAIDs from March 21st to September 22nd, 2019 in Taleghani and Imam Khomeini educational pharmacies were analyzed using the Tebyan software and the drug interactions were determined using the Lexicomp application and the data was collected.

    Results

    Among the overall 47652 prescriptions analyzed in both pharmacies, the most and the least prescribed drug in both pharmacies were the 30 mg/mL ketorolac ampoule and the 250 ml mephenamic acid, respectively. The greatest number of major and moderate interactions between drugs in Imam Khomeini pharmacy were both seen in prescriptions containing the 30mg/mL ketorolac ampoule with the percentages of 41.9% and 32.1%, respectively; and in Taleghani pharmacy the greatest number of both interactions were seen in prescriptions containing the 30mg/1mL ketorolac ampoule with the percentages of 75.2% and 76.6%, respectively.

    Conclusion

    NSAIDs are widely prescribed and a high number of drug interactions are observed in prescriptions containing these drugs. We can conclude from this study that physicians need more attention and education concerning NSAID drug interactions with each other and with other drugs.

    Keywords: NSAIDs, Hospital Prescriptions, Outpatients, Drug Interactions
  • Ezzatollah Abbasi, Ahad Ghazavi*, Haniyeh Farahmand Pages 715-722
    Background & Aims

    Febrile Seizure reffered to seizures associated with febrile illness in the absence of central nervous system infection or acute electrolyte disturbance in children without a history of non-febrile seizures. The brain is one of the target tissues for the actions of vitamin D. This steroid hormone plays an important role in the nervous system. The aim of this study was to compare the serum levels of vitamin D in patients with febrile illness and febrile seizures admitted to Motahhari Hospital, Urmia, Iran.

    Materials & Methods

    The present study was a case-control study in which 50 children with febrile seizure were studied as thecase group and 50 children with febrile illness without seizure as the controlgroup. Inclusion criteria for the case group included age 6 months to 5 years, febrile seizure, no nervous system infection, and no electrolyte disturbance. Exclusion criteria were seizures without fever, epilepsy and neurological lesions. Inclusion criteria for the control group were febrile patients admitted to Motahhari Hospital, Urmia, Iran without a history of seizures.

    Results

    Out of 100 patients studied, 51 were boys and 49 were girls. The mean age of the whole study population was 31.5 ± 6.4 months. After comparing two groups, it was found that there was no significant difference between the two groups in anthropometric characteristics. The mean level of vitamin D among febrile patients was 30.83 ± 28.93 and the mean level of vitamin D among febrile seizure patients was 26.18 ± 12.44 ng / dl. There was no significant difference between two groups in this regard.

    Conclusion

    Based on the results of our study, there was no significant difference in the mean level of vitamin D between two groups of febrile patients without seizures and patients with febrile seizures, although the mean level of vitamin D in patients with febrile seizures was in the range defined as deficient.

    Keywords: Fever, Febrile seizure, Vitamin D